Update over de PS5 voorraad van de topman van Sony

Topman Sony verwacht goed nieuws

Sony-CFO Hiroki Totoki meldde recentelijk dat Sony de vraag naar de nieuwe PlayStation 5 niet kan bijbenen en dat de voorraadproblemen nog wel tot in 2022 aan zullen houden.

Volgens Totoki zou het aanbod van PS5-consoles ook volgend jaar niet kunnen bijbenen, ook niet als er veel meer worden geproduceerd.

Totoki gaf tevens aan dat Sony op zoek is naar hoe ze het wereldwijde tekost aan chips kunnen opvangen.

Sony onderzoekt daarvoor diverse mogelijkheden door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar secundaire leveranciers en zelfs de mogelijkheid tot het leveren van een vernieuwde PS5, welke dan in 2022 op de markt zal komen.

Of toch in 2021

Jim Ryan, topman bij PlayStation, gaf onlangs echter aan dat hij verwacht dat de PlayStation 5 in de komende maanden van 2021 weer beter verkrijgbaar zal zijn.

Hoe serieus we dat moeten nemen is echter maar de vraag, zeker gezien de eerdere berichtgevingen van Sony-CFO Totoki, die zegt pas in 2022 aan de vraag te kunnen voldoen.

Ryan geeft echter aan dat Sony hard werkt om de situatie te verbeteren en dat de productie in de zomer en in de tweede helft van 2021 zullen toenemen.

Hij verwacht daarmee beter aan de vraag te kunnen voldoen en dat er zelfs weer een evenwicht tussen vraag en aanbod zal komen.

Tegenstrijdig

Uiteraard is het moeilijk te zeggen wat er precies gaat gebeuren met de voorraad en het aanbod.

Eerlijk is eerlijk: Sony schets voor PlayStation-fans die nog op jacht zijn naar een PS5, bepaald niet het meest veelbelovende beeld door al die tegenstrijdige reacties.

Onlangs is er wel weer een drop geweest in Nederland en België.

Bol.com, CoolBlue, Wehkamp, NedGames en MediaMarkt hebben allemaal weer nieuwe voorraad gekregen, maar die werd gebruikt om achterstallige orders weg te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *