Update: komt er ook een PS5 pro en slim?

Eindelijk duidelijkheid of er een PS5 pro of slim komt.

Er was sprake van de komst van een PS5 Pro- of een PS5 Slim-variant, echter lijkt het nu meer dan ooit waarschijnlijker dat er een nieuwe PlayStation 5 modelnummer zal komen voor een hardwarerevisie.

Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij een Peruaans overheidscommunicatiebureau. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk een hardwarerevisie zal plaatsvinden en er geen volledige nieuwe console zoals een PS5 Pro of PS5 Slim zal komen.

Uit recentgelekte documenten over de Sony PlayStation 5 zou blijken dat er al een release zou worden voorbereid voor een Pro- of Slim-model.

In die documenten werd gerept over een modelnummer “CFI-1115A”, waardoor de speculaties over een PS5 Pro- of PS5 Slim-variant op gang kwamen. De realiteit is waarschijnlijk geheel anders.

Amazon Prime Day PS5 Deals

Tal van fixes

Er zijn echter aanwijzingen dat de huidige PS5 console, dat het modelnummer “CFI-1015A” heeft, enkele component revisies zal krijgen.

Ook met een nieuwe draadloze communicatiemodule als belangrijkste wijziging.

Daarbij is het ook aannemelijk dat gamers hun hoop hebben gevestigd op tal van andere fixes.

Zoals een oplossing voor de beruchte coil whine van de PS4, verbeteringen aan het koelsysteem en (dat zal geen verrassing zijn) een grotere opslagcapaciteit.

Herzien model van de PS5

Sinds de introductie van de PS5 in november van 2020 wordt de console enorm goed verkocht, tenminste op het moment dat de PS5 consoles ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

Op dit moment zijn er naar schatting al zo’n 8,5 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. De algemene verwachting is dat Sony enkele moeilijk leverbare onderdelen zal vervangen.

Om vervolgens op zoek te gaan naar meerdere leveranciers van dezelfde componenten om op die manier aan de vraag te kunnen voldoen.

De kans is daarom aanzienlijk dat er binnenkort een herzien model van de PS5 op de markt zal verschijnen, met daarin onderdelen die wel leverbaar zijn.

Op die manier hoopt Sony de vraag naar de populaire PlayStation 5 wel aan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *