Sony krijgt voldoende chips om tot april 2022 nog 12,5 miljoen PS5’s te verkopen

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers heeft Sony ook bekend gemaakt dat het voldoende chipsets heeft weten te regelen om tot april 2022 nog 12,5 miljoen PS5 consoles te kunnen fabriceren. Tot op dit moment zijn er al ruim 10 miljoen PS5’s verkocht.

Het afgelopen kwartaal zijn er, ondanks alle leveringsproblemen, 2,3 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Daarmee komt het totaal op 10,1 miljoen verkochte PS5 consoles vanaf de release tot en met eind juni 2021. Sony is voornemen om in het huidige boekjaar, dat loopt van 1 april 2021 tot 31 maart 2022, minimaal 14,8 miljoen PS5’s te verkopen. De chipsets daarvoor zijn nu dus inmiddels ook geregeld. In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar zijn 2,3 miljoen PS5’s verkocht, in het tweede, derde en vierde kwartaal wil Sony dus nog eens 12,5 miljoen PlayStation 5-consoles verkopen om dat gestelde aantal van 14,8 miljoen te halen.

Verkoopcijfers PS5

Het beoogde verkoopaantal van 14,8 miljoen exemplaren moet worden gehaald, om de verkoopcijfers van de PS4 bij te kunnen houden. Kennelijk lijkt dat wel te lukken, want Sony gaf onlangs al aan dat de PS5 hun snelst verkopende game console ooit is. Wel merkte een woordvoerder van het bedrijf op dat het vrijwel onmogelijk is om aan de enorme vraag te kunnen voldoen, zelfs als er meer chipsets worden bemachtigd.

PS5 Games

In het eerste kwartaal van het voorgaande jaar verkocht Sony nog 91,4 miljoen games, waarvan Sony 18,7 miljoen first party games leverde. Dat aantal daalde het afgelopen kwartaal naar 63,6 miljoen stuks en Sony zelf leverde 10,5 miljoen first party games. Dat zijn de games die door PlayStation Studios van Sony zelf worden uitgebracht. Deze daling wordt toegeschreven aan het extreem goede kwartaal van een jaar geleden, toen veel mensen thuis zaten vanwege de corona-pandemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *