Sony brengt gewijzigd model van PlayStation 5 op de markt in Australië

ps5-playstation-5

Het heeft er alle schijn van dat er in Australië een gewijzigd model van de Sony PlayStation 5 op de markt is verschenen. Deze nieuwe versie heeft een nieuw typenummer en een nieuwe schroef voor de behuizing. Deze schroef is met de hand open te draaien en vast te maken.

Eerder verscheen er al een nieuw model van de Sony PS5 variant zonder diskdrive op de markt. Die nieuwere versie was 300 gram lichter dan de eerdere modellen. Nu komt er ook een nieuwe versie van de PS5 modellen met diskdrive, aldus Press Start. Deze nieuwe versie heeft in ieder geval een nieuwe schroef in de behuizing waarmee het voetstuk vast gemaakt kan worden. Deze schroeft kan nu gewoon met de hand vast en losgemaakt worden, zonder dat er een schroevendraaier voor nodig is. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze console ook lichter is dan zijn voorganger.

Typenummer

Het typenummer van deze nieuwe console is CFI-1102A. Het typenummer van het origineel is CFI-1000. Het is gebruikelijk dat bedrijven zonder officiële aankondiging gewijzigde versies van hun apparatuur op de markt brengen. Hierbij gaat het dan voornamelijk om kleine wijzigingen, bijvoorbeeld aan de gebruikte componenten of aan het gebruikte materiaal. 

Ook in andere landen verkrijgbaar?

Ook in dit geval is er (nog) geen officiële berichtgeving van Sony geweest over deze gewijzigde versie. Het is daarom ook (nog) niet bekend of deze gewijzigde versie, de CFI-1102A, ook in andere landen buiten Australië op de markt is verschenen of nog zal verschijnen. 

De Sony PS5 kwam vorig jaar uit en is al vanaf het begin mondjesmaat te verkrijgen door wereldwijde chiptekorten, mede als gevolg van de coronapandemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *