Snel (tijdelijke) verbetering verwacht van PS5 voorraad

Playstation 5 voorraad

Afgelopen week meerdere voorraad drops

PlayStation-topman Jim Ryan verwacht dat vanaf half / eind juni  de beschikbaarheid van de PS5 merkbaar zal verbeteren. En dat de PS5 dan langzaam aan steeds beter verkrijgbaar zal zijn.

Of dat echt serieus is, valt nog te bezien. Onlangs maakte de fabrikant nog bekend dat er pas in 2022 aan de vraag zou kunnen worden voldaan.

Volgens topman Ryan werkt het bedrijf hard om de situatie te verbeteren. De voorraad van de PS5 zal in de zomer en zeker in de tweede helft van het jaar toenemen.

Ryan verwacht hiermee dat in die periode de voorraden zullen verbeteren en er weer een ‘normaal’ evenwicht tussen vraag en aanbod zal zijn.

Verbetering per maand

In februari dit jaar liet Ryan al soortgelijke opmerkingen horen. Hij suggereerde toen dat in 2021 de situatie per maand zou verbeteren, waarna in de tweede helft van het jaar de situatie weer enigszins normaal zou zijn.

In Nederland en België was daar vorige onlangs al een klein beetje van te zien, toen de laatste drop bij Bol.com plaats vond.

CoolBlue daarentegen adviseert nog steeds om je in te schrijven voor een notificatie, zodat je een berichtje krijgt zodra de PlayStation 5 weer op voorraad is.

Bij MediaMarkt is het al niet veel beter. Het bedrijf verwacht pas eind juli de achterstand weg te hebben gewerkt en pas dan weer losse exemplaren aan te kunnen bieden.

De laatste drops waren op 19 mei (Bol.com), 27 mei (CoolBlue), 31 mei (Wehkamp), 1 juni (NedGame).

Nieuwe drops

In tegenstelling tot Ryan geeft Sony-CFO Hiroko Totoki juist aan dat Sony de vraag niet kan bijbenen en dat de PS5 pas in 2022 weer volop leverbaar is.

Toch blijft het gebeuren dat volgers het lukt om een PS5 te bemachtigen. Van mensen die hun pre-order niet komen afhalen wordt de PS5 dan vaak vervolgens aangeboden op de markt.  

Er snel bij zijn is dan noodzakelijk. Dit kan via onze PS5-Checker.  Hiermee wordt je per minuut op de hoogte gebracht over de huidige PS5 voorraad bij alle webshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *