PS5 Voorraad: Sony krijgt snel voldoende chips

PS5 update

Na vele maanden van leveringsproblemen door grondstoffentekorten is er dan eindelijk goed nieuws voor Sony. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers laat Sony weten dat het voldoende chips heeft kunnen regelen om tot april 2020 nog 12,5 miljoen PS5-consoles te kunnen produceren. Tot op dit moment zijn er 10,1 miljoen PS5’s over de toonbank gegaan.

Hiroki Totoki, chief financial officer van Sony, liet weten dat het doel is om in het huidige fiscale jaar 14,8 miljoen PS5’s te verkopen. Dat fiscale jaar loopt van 1 april 2021 tot 31 maart 2022. Eind juni is het eerste kwartaal van dat fiscale jaar afgelopen en die cijfers zijn door Sony gepresenteerd.

Kwartaalcijfers

Het afgelopen kwartaal zijn 2,3 miljoen PS5’s verkocht. Het totale aantal verkochte PS5 consoles komt daarmee op 10,1 miljoen exemplaren. Het beoogde aantal van 14,8 miljoen moet kunnen worden gehaald met de extra chipsets die nu zijn geregeld. Dat betekent dat er in de komende drie kwartalen van het lopende boekjaar nog eens 12,5 miljoen PS5 consoles moeten worden verkocht. De 2,3 miljoen geleverde PS5’s is het laagste aantal sinds de introductie van de PS5, die nu sinds drie kwartalen wordt geleverd. In het eerste kwartaal gingen er 3,3 miljoen stuks over de toonbank, in het tweede kwartaal 4,5 miljoen.

De topman van Sony liet tevens weten, dat het voor het bedrijf vrijwel onmogelijk is om aan de vraag te kunnen voldoen, zelfs als er meer chipsets bemachtigd zouden kunnen worden waarmee meer PS5-consoles geleverd kunnen worden. Waar de eerste drie maanden van dit jaar de PS5 nog onder de kostprijs werd verkocht, is dat nu inmiddels niet meer zo. De PS5 met disclade wordt niet langer met verlies verkocht, de digitale PS5 echter nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *