PS5 ventilator

De PS5 ventilator zorgt ervoor dat de console niet zomaar gaat vastlopen. Dit wil niet zeggen dat het nooit gebeurd. Wanneer je heel lang achter elkaar speelt en het is erg warm dan kan dit alsnog gebeuren. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen een externe fan aanschaffen. Bovendien is het nog een hele klus om de PS5 op te maken voor het onderhoud, terwijl je de externe fans gewoon vastmaakt via een USB poort. Deze kun je dus makkelijker reinigen en dat zorgt dan ook weer voor gebruikersgemak. Als je de ventilator steeds meer begint te horen, dan is dit een teken dat je hem moet gaan onderhouden. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het kan namelijk ook zijn dat je de Playstation 5 al jaren geleden hebt gekocht. Toentertijd werden er verschillende ventilatoren gebruikt en dus is daar wel degelijk een kwaliteitsverschil in te merken!

Waarom heb je een extra PS5 ventilator nodig?

Een extra PS5 ventilator zorgt ervoor dat de console nog meer beschermd is tegen oververhitting. We gamen immers allemaal steeds langer en daardoor de draaien de consoles ook een stuk langer.

Bovendien zijn de meeste externe ventilatoren ook in een set van 3. Dit zorgt ervoor dat hij op alle plekken goed gekoeld kan worden.

Daarnaast geeft het je ook gewoon een fijner gevoel. Bovendien zijn er zelfs modellen met LED verlichting die ervoor zorgen dat het een super gave PS5 wordt.

De functies

Een PS5 ventilator moet altijd goed werken, want hij zorgt ervoor dat de onderdelen niet te warm worden. Daarnaast verplaatst hij de stof zodat dit ook niet komt te liggen op de chips.

Echter moet je hem dan wel regelmatig onderhouden. Dit om te voorkomen dat de ventilator dicht slipt van de stof.

Het is echt niet elke week, maar soms wel 1x per 3-6 maanden. Dit is ook een beetje afhankelijk van de omgeving.

Als hij op een plek staat waar weinig stof kan komen is het minder vaak het geval. Maar stof is iets wat bijna overal kan komen.

Onderhoud je ventilator goed

Het onderhouden van de PS5 ventilator is erg belangrijk. Wanneer hij vol met stof komt te zitten dan neemt de functie ook af.

Dit zorgt er namelijk voor dat hij minder goed kan koelen. Dat merk je ook echt wel terug, want de console kan dan wel eens vast gaan lopen.

Het kan een heel werk zijn om dit schoon te houden. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de meeste gamers kiezen voor 1 tot 3 externe ventilatoren.

Top 3 PS5 ventilator

We hebben een top 3 samengesteld van de PS5 ventilator. Hierbij hebben we gekozen voor modellen in verschillende prijsklasse en uitvoeringen.

1. Yono

Te gebruiken voor PS5 disc en Playstation 5 digital. Dit is een plug en play model wat door iedereen aan te sluiten valt.

De USB poort zit aan de binnenkant waardoor hij altijd goed vast blijft zitten. Bovendien zijn alle 3 de ventilatoren voorzien van LED verlichting.

Bovendien maakt hij weinig geluid, omdat YONO zoals gebruikelijk gekozen heeft voor duurzame materialen. Zij maken al jaren betaalbare PS5 accesoires.

2. Exilien

Enkel geschikt voor PS5 disc. Je sluit hem eenvoudig aan door hem in de bovenste USB poort vast te klikken.

Daarnaast heeft hij een zwarte kleur waardoor je bijna niet ziet dat er extra ventilatoren op zitten!

3. Honson

Geschikt voor beide modellen, maar het grootste voordeel is toch wel dat je hem zowel horizontaal alsmede verticaal kunt bevestigen. Hij beschikt naast de bevestiging namelijk ook over een standaard aan de onderkant.

Ook dit model is erg stil in zijn geluid. Hij is iets duurder als de andere 2, maar je ziet dat ook echt wel terug.

Je krijgt namelijk een stuk meer materiaal. Dit zorgt ervoor dat de Playstation 5 er modern uit blijft zien.

Check de actuele laagste prijs

bol.com