PS5: Tien miljoen keer verkocht

ps5-playstation-5

Ondanks productieproblemen op meerdere gebieden heeft Sony al meer dan 10 miljoen PS5 consoles verkocht. De PS5 is daarmee de snelst verkopende spelcomputer van Sony ooit.

De PlayStation 5 is vorig jaar, op 5 november 2020, geïntroduceerd. Vanaf het begin kamp Sony al met leveringsproblemen als gevolg van grondstoftekorten. Toch weet Sony er veel te verkopen. Volgens een woordvoerder van Sony Interactive Entertainment doet het bedrijf er alles aan om met de unieke uitdagingen die ze treffen om te gaan. De aanhoudende chiptekort over de hele wereld zorgen voor problemen bij de productie en de aanhoudende problemen bij het transport gooien ook nog eens roet in het eten.

Het aanbod van de PS5 is en blijft dus nog steeds beperkt. Sony doet er alles aan om via andere wegen nieuwe chips te kopen en op die manier de productie op te kunnen schroeven, maar ook dat gaat niet van de ene op de andere dag. De wereldwijde problemen met het transport – meerdere havens zijn dicht vanwege corona-uitbraken – zorgen er nog eens voor, dat als er eenmaal nieuwe PS5 voorraad is, deze moeilijk bij de retailers komt. Dat Sony, ondanks al deze problemen, dan toch van de PS5 hun snelst verkopende game console ooit heeft weten te maken, is zeker opmerkelijk te noemen.

Topprioriteit

Ondanks dat er al meer dan 10 miljoen PS5 consoles over de toonbank zijn gegaan, blijft de vraag naar deze nieuwe next-gen game console groter dan het aanbod. Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment probeert gamers gerust te stellen door aan te geven dat het verbeteren van de voorraadniveaus een topprioriteit van Sony blijft, ondanks alle unieke uitdagingen waar hun industrie wereldwijd mee geconfronteerd wordt.

Populaire PS5 games

Naast de PS5 console zijn ook diverse PS5 games zeer populair.  Koploper zijn Spider-Man: Miles Morales en Ratchet & Clank: Rift Apart waar respectievelijk meer dan 6,5 miljoen en 1,1 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *