De SCUF PS5 controller van het merk CS eSports en dan het specifieke model Master is een iets duurdere, maar zeker wel zijn investering waard. Aan de achterzijde zitten extra flippers waardoor je ook weer sneller combinatie aanvallen kunt doen.

Daarnaast hebben ze de afstand van de L en R toetsen ook veranderd, waardoor deze een stuk soepeler werken. Vooral bij het spelen van shooters merk je hier een verschil in.

Tevens bevat deze controller een extra programmeerknop. Zo kun je tijdens het gamen op de Playstation 5 ervoor kiezen om de toetsen opnieuw te gaan programmeren.

Ook bevat hij duimgrippen die verwisseld kunnen worden. Dit is ideaal om zo de controller meer naar je hand te bouwen. Ze worden namelijk geleverd in verschillende formaten. Hierbij bepaal je dus zelf of je een korte of juiste een lange duimstick wil hebben.

Wat vinden wij van deze controller?

In gebruik werkt de SCUF PS5 controller eigenlijk niet veel anders als een standaard controller. Natuurlijk beschikt hij wel over een aantal extra knoppen waar je mee moet leren om te gaan. Zo zitten er aan de achterzijde flippers waarbij je zelf kunt bepalen welke toets zij worden. Dit omdat je aan de achterkant vaak een of meerdere vingers over hebt. Qua grip valt het wennen mee want het is eigenlijk gewoon een PS5 controller die geüpgraded is

Er zitten dan weliswaar extra knoppen, maar wij vinden deze totaal niet hinderlijk. Dit natuurlijk ook omdat we ze veel gebruiken. Daarnaast is het wel erg fijn dat je de trigger knoppen goed kunt afstellen. Zo maak je er een eigen controller van zodat jij de beste prestaties neer kunt zetten. De een vindt een lange klik fijn en ander weer een korte klik. Kortom een echte aanrader voor mensen in de E-sport / gaming wereld.

SCUF PS5 Controller 2023 Update

Eindelijk is er wat meer nieuws over de PS5 SCUF controllers welke beschikbaar moeten komen begin 2022 in Nederland. De eerste modellen zijn zichtbaar op de website maar hebben de status uitverkocht of aangekondigd in 2022. 

De eerste versies van de controllers komen niet in extreme kleuren zoals wij gewend zijn van SCUF, daarentegen zijn de controllers matzwart of tegen de zwarttinten aan. PS5 SCUF controllers werden een jaar later aangekondigd nadat de PS5 verscheen. 

Wat is een Scuf Controller?

SCUF staat bij heel veel gamers hoog aangeschreven. Veel gamers zweren bij de controllers van SCUF, met name vanwege de extra features die deze controllers bieden. PS5-gamers hadden tot nu toe pech, want er is namelijk geen SCUF DualSense controller voor de PS5. Gelukkig voor de PS5-gamers lijkt daar binnenkort verandering in te komen.

SCUF controllers staan vooral bekend om hun ‘customizability’. Hiermee kan iedereen met de juiste instellingen zijn of haar eigen ‘perfecte’ controller maken. Voor de PS5 is dat tot op heden nog niet mogelijk, maar Corsair, moederbedrijf van SCUF, heeft onlangs laten weten dat ze druk bezig zijn met het ontwikkelen van een SCUF PS5 controller. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze op de markt zal verschijnen, maar het is hun bedoeling dat zij het eerste third-party bedrijf worden die dit gaan doen. 

CS E-sport PS5 controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 02:55

Veelgestelde vragen

Werkt een scuf controller op de PS5?

Een PS5 SCUF controller is ontworpen voor de Playstation 5 en daarmee werkt hij dus ook op deze console. Het verbinden gaat vaak draadloos, maar het kan zijn dat je een andere toetsencombinatie moet gebruiken om hem de eerste keer te synchroniseren. Raadpleeg daarbij de handleiding van het betreffende merk of kijk naar een tutorial als ze deze hebben.

Waar kan ik een SCUF controller voor de PS5 kopen?

De PS5 SCUF controller is op dit moment overal verkrijgbaar. Vroeger kon je hem alleen van verschillende merken online bestellen bij leveranciers of warenhuizen. Echter is op 26 Januari 2023 de Sony PS5 DualSense Edge controller verschenen en deze is ook te koop bij gamewinkels.

CS E-sport PS5 controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 02:55

Zijn scuf controllers het waard om te kopen?

Als professionele gamer is het zeker verstandig om in deze controller te investeren. Dit omdat je er ook extra functies mee krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld flippers of knoppen aan de achterkant vinden die je kunt instellen naar wens. Deze kun je dan weer gebruiken voor het sneller uitvoeren van een combinatie aanval of reageren op een tegenstander. Ze hebben dit bewust aan de achterkant gedaan omdat je daar vaak meerdere vingers vrij hebt.

Wat is de release datum van de scuf controller voor de Playstation 5?

In December 2021 zou de eerste PS5 SCUF controller van de band komen, maar pas in het voorjaar van 2022 was hij verkrijgbaar, In Nederland heeft het zelfs nog een paar weken extra geduurd. Anno 2023 zijn er meer als 10 verschillende merken en modellen te verkrijgen van deze E-sport geoptimaliseerde controllers. Je kunt dus zelf kiezen welke je voorkeur heeft zoals dat je kunt kiezen tussen 1 of 2 knoppen of flippers waarbij je tot wel 4 extra knoppen tot je beschikking hebt.

Wanneer komt de scuf controller naar Nederland?

In Nederland is deze controller in Mei 2022 verschenen. Toen waren er slechts 3 merken die hun geüpgradede controller aanboden. Vandaag de dag is het een controller waar steeds meer mensen in investeren. Dit komt voornamelijk doordat er ook steeds meer wedstrijden en evenementen worden georganiseerd. Gek is dat niet want iedere seconde telt.

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:53

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:55

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:53

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:55

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:53

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 02:55