PS5 prijs

Wij krijgen regelmatig de vraag wat is nu eigenlijk de echte PS5 prijs is. Nu hanteert elke winkel zijn eigen prijs, maar de adviesprijs voor de digitale editie is €449,99 en de normale disc editie is €549,99. Naar onze mening is die prijs niet zo hoog als je zou denken in vergelijking met andere consoles die eerder zijn uitgebracht. 

Naast de losse console zijn er ook steeds vaker Playstation 5 bundels te vinden. Deze beginnen bij dezelfde prijs en kunnen oplopen tot zo’n €799,-. Echter krijg je er dan wel een behoorlijk aantal PS5 accessoires of games bij. De meeste bundels hebben ook een extra PS5 controller zodat je samen met je vrienden of familie kunt spelen.

PS5 kopen? Dagelijks checken wij de prijzen van de Playstation 5. Onderstaand vind je de actuele PS5 prijzen van de bekende webshops. 

ps5 voorraad

Check de actuele laagste prijs

coolblue.nl (€549,99)
amazon.nl (€549,99)
mediamarkt.nl (€549,99)
Laatst bijgewerkt om: 8 augustus 2023 – 15:06

Waarom is het belangrijk om de prijs goed in de gaten te houden?

Het is belangrijk om de PS5 prijs goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaald. Er zijn heel veel handelaren actief die op verschillende platformen voor woekerprijzen de Playstation 5 verkopen. Daarnaast zijn er regelmatig ook bundel aanbiedingen en dan wil je ook terug kunnen rekenen wat alles los zou kosten. Je wil immers profiteren van een maximale korting! Ondanks de inflatie die we dit jaar hebben is de prijs voor de Playstation 5 console nog niet hoger geworden. Sony geeft ook aan dat zij dit voorlopig niet willen doen. Echter kan dit zomaar anders worden, want ook Sony heeft hogere kosten voor onderdelen en het transport. Blijf ons volgen voor de actuele Playstation 5 en Playstation 5 bundel prijzen.

Waar kun je hem kopen?

Sinds kort is de Playstation 5 ook voor dezelfde PS5 prijs verkrijgbaar bij Sony. We hebben hier tot nu toe 2 keer een voorraad gezien, maar wellicht dat dit binnenkort veranderd. Daarnaast kun je hem als los console bestellen bij Bol.com en Nedgame. Daarnaast verschijnen er ook vaak bundels bij deze winkels. Al sinds het begin is hij ook te verkrijgen bij Coolblue en Amazon. Daarnaast wordt er bij Coolblue ook zo af en toe een PS5 loting gehouden. Hierbij kan je dan kans maken op een plekje om een PS5 bundel te kopen. Dit gebeurd op willekeurige basis waarbij iedereen evenveel kans maakt. Sinds een paar maanden is de PS5 ook als Playstation 5 pre order verkrijgbaar bij Nedgame.

De verschillende bundel mogelijkheden

Wij hebben ook de PS5 prijs voor bundels van de afgelopen tijd voor je uitgezocht.

PS5 bundel met de PS5 game Horizon Forbidden West en 1 extra Dualsense controller €589,-

Playstation 5 bundel met extra controller en de games Elden Ring, Gran Turismo 7 en Horizon Forbidden west €799,-

PS5 bundel met extra controller + Qware accessoirespakket en 1 jaar PS plus abonnement €577,-

Welke prijs heeft de Playstation 5?

De prijs van de Playstation 5 is afhankelijk van wat je koopt. De Playstation 5 digital heeft een adviesprijs van €449,99 en de PS5 disc editie kost €549,99. Om een voorbeeld te noemen is er een PS5 bundel geweest met de game Horizon Forbidden West en een extra Sony PS5 controller die verkocht werd voor €589,-. Als je dit apart zou kopen dan zit je toch rond de €625,-. Met zo’n bundel kun je dus aanzienlijk besparen.

Ook zagen we meerdere keren een PS5 loting bij Coolblue. Hierbij werd je in de gelegenheid gesteld om een PS5 te kopen voor de adviesprijs of een bundelprijs waarbij je profiteert van korting. Daarnaast heeft Nedgame de afgelopen tijd ook een Playstation 5 pre order gehad, Hierbij betaal je originele prijs voor de PS5, maar hij wordt dan gegarandeerd op een bepaalde datum geleverd. Dit kan eerder zijn, maar ook later. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer 2-4 weken, maar dan ben je wel zeker van je aankoop.

PS5 prijs Nederland

Ook de komende tijd blijven we de PS5 prijs nauwlettend voor je volgen in Nederland. Met het grote personeelstekort in vooral de transport sector kan de prijs zomaar nog eens op gaan lopen. De prijzen van containers zijn immers al met 400% gestegen vergeleken met een jaar geleden. Daarnaast hebben alle bedrijven ook nog last van de corona pandemie. Veel personeel is naar een andere baan geswitcht en die krijgen ze niet zomaar terug. Dit is niet alleen zo bij het bouwen van de console, maar ook bij de lancering van PS5 games merken wij dat.

PS5 prijs Europa

De PS5 prijs is momenteel €549,99 als je de console wil kopen die bijna iedereen koopt. Ook het nieuwe model wat binnenkort gaat verschijnen met een andere computerchip zal deze prijs gaan hebben. 

Je kunt voor €449,99 ook de digital editie kopen. Deze beschikt niet over een disclade dus je zult dan alle PS5 games moeten downloaden. Daarnaast moet je ook alles vanuit de cloud draaien en dat kan bij een matige interverbinding voor vertragingen zorgen. Check dit goed voordat je hem koopt, want lags en vertragingen daar zit niemand op te wachten.

Volgend jaar gaat er ook een Playstation 5 pro verschijnen aan het einde van het jaar. Op dit moment is daar nog geen prijs van bekend.

ps5 voorraad

Check de actuele laagste prijs

coolblue.nl (€549,99)
amazon.nl (€549,99)
mediamarkt.nl (€549,99)
Laatst bijgewerkt om: 8 augustus 2023 – 15:06