PS5 pre-order

ps5 voorraad

PlayStation 5 Kopen

Een PS5 Kopen? Eindelijk is er een tool die je makkelijk overzicht geeft van alle aanbieders.

Check de actuele laagste prijs

coolblue.nl (€549)
amazon.nl (€549,99)
mediamarkt.nl (€549,99)
Laatst bijgewerkt om: 8 augustus 2023 – 15:06

Wat is een PS5 pre order?

Een PS5 pre order betekent niets meer of minder als het kopen van een PS5 die later geleverd wordt. Het is een van de manieren die steeds meer voorkomt als het gaat om PS5 kopen. Dit komt omdat de webwinkels een steeds beter overzicht krijgen van de Playstation 5 leveringen. Daarnaast is het net als bij de standaard aankopen OP=OP. Echter zie je wel vaak dat ze binnen 2 tot 5 weken geleverd worden en aangezien sommige mensen al jaren aan het wachten zijn kunnen deze paar weken er ook nog wel bij.

Een Playstation pre order zien we vooralsnog eigenlijk alleen bij Nedgame. Maar meestal is dit wel een teken dat ook de andere winkels een beter overzicht krijgen over de PS5 drops. Het zou dus zomaar kunnen dat binnen nu en enkele weken er meer winkels komen met deze mogelijkheid.

Voordelen van een Playstation 5 pre order

Met een PS5 of Playstation 5 pre order ben je ervan verzekerd dat je de console op korte termijn in huis hebt. Daarnaast is de PS5 voorraad in Nederland zo wisselvallig dat een pre order wellicht slechts een van de manieren is om aan de Playstation 5 te komen. Het bestellen en betalen van de PS5 gebeurd direct. Na een aantal dagen of weken zal de console ook daadwerkelijk geleverd gaan worden.

Sinds de lancering van de PS5 op 20 november 2020 zijn er al leveringsproblemen geweest. Dit heeft niet alleen te maken gehad met de beperkte voorraad aan computerchips. Een groot deel is ook te wijten geweest aan de corona pandemie. De bedrijven werden beperkt en daardoor lag de productie een stuk lager. Daarnaast raakte veel mensen ook nog eens besmet met het virus waardoor ze ziek thuis waren. Dit heeft zowel voor de console als gamemakers tot veel problemen geleid.

Het plaatsen van een Playstation 5 pre-order is de manier om jezelf te verzekeren van een van de populairste consoles anno 2022.

Playstation 5 pre order

Waarom kiezen voor een PS5 pre order?

Steeds meer mensen kiezen voor een PS5 pre order. Wij krijgen dan ook vaak de vraag waarom mensen juist moeten kiezen voor een Playstation 5 pre order. Deze vraag heeft maar een simpel antwoord. Het is in principe hetzelfde als een PS5 kopen. Je krijgt hem alleen niet direct geleverd maar binnen enkele dagen of weken. Vaak is dit redelijks snel dus je kunt het ook zien als het daadwerkelijk kopen van de console.

Met een pre order verzeker je jezelf van het krijgen van de PS5. De meeste mensen wachten al meer als 1,5 jaar op de Playstation 5 en dan kunnen die paar weken er ook nog wel makkelijk bij. Qua prijs is er ook geen verschil, je betaald precies hetzelfde als bij aankoop van een PS5. Je hebt de console dan nog steeds tijdig in huis.

Het is een veel snellere manier als jezelf op een wachtlijst plaatsen. Die wachtlijsten zijn zo vol dat je eigenlijk al geen kans maakt. Daarom houden mensen ook zo nauwlettend mogelijk onze PS5 voorraadchecker in de gaten. Ook hier komt de PS5 pre order in te staan en daarnaast plaatsen wij 2x per week een voorraad update.

ps5 voorraad

PlayStation 5 Kopen

Een PS5 Kopen? Eindelijk is er een tool die je makkelijk overzicht geeft van alle aanbieders.

Check de actuele laagste prijs

coolblue.nl (€549)
amazon.nl (€549,99)
mediamarkt.nl (€549,99)
Laatst bijgewerkt om: 8 augustus 2023 – 15:06

Playstation 5 pre order plaatsen

Het plaatsen van een Playstation 5 pre order is heel eenvoudig. Je gaat naar de website die het aanbied. Vervolgens reken je alle artikelen die je naast de PS5 wil kopen af. Om een voorbeeld te noemen op 15 mei was de Playstation 5 pre order verkrijgbaar bij Nedgame. Voor de mensen die hem toen besteld en betaald hebben wordt hij 10 juni geleverd. Dit is net iets minder als een maand en zeker het wachten waard!

Voor het plaatsen van een pre order is het noodzakelijk dat je vooraf betaald. De PS5 is zo populair dat winkels hem makkelijk kunnen verkopen. Ze kiezen er dan ook voor dat je vooraf moet betalen. De wachttijd zit gemiddeld tussen de 14 en 35 dagen bij een PS5 pre order. Mocht dit veranderen dan laten wij je dit weten via de website van PS5nieuws.nl

PS5 pre order VS PS5 kopen

Regelmatig krijgen wij de vraag wat er verschil nu precies is tussen een PS5 kopen of een PS5 pre order plaatsen. Eigenlijk is het enige verschil de levertijd. Als je een Playstation 5 gaat kopen dan wordt deze vrijwel direct geleverd of hooguit binnen enkele dagen. Kies je voor een Playstation 5 pre order dan zul je vaak nog enkele weken geduld moeten hebben.

Veel mensen vragen zich ook af over een verschil in de prijs zit bij een pre-order. Dit fabeltje zullen wij meteen uit de wereld hebben. Je betaald namelijk precies hetzelfde bij een pre order als bij het kopen van een PS5 console of bundel. 

Ons advies is om alle opties open te houden. Dit omdat de leveringsproblemen van de Playstation 5 en andere Nextgen consoles nog zeker tot 2023 gaan duren. Wel wordt er dit jaar een verbetering verwacht, maar in principe is het chiptekort er tot eind 2023.

Playstation 5 pre order keuzehulp

Bij een PS5 pre order gaat het vaak over een PS5 bundel. Dit zie je ook bij de PS5 voorraad en PS5 lotingen. Het is gewoon slim bedacht van de winkels. Want ze hebben de games in huis alleen verkopen deze niet doordat de console slecht leverbaar is. Het gaat dus in de meeste gevallen om bundels met extra games of accessoires. Uiteindelijk is er maar een die de keuze maakt en dat ben jij. Veel mensen beslissen toch maar om de bundel aan te schaffen aangezien ze anders nog de console niet in huis hebben. Wellicht dat ze de games nog verkopen via marktplaats of iets dergelijks, maar dat weten wij niet. Een totaalpakket zodat je direct kunt beginnen met gamen is namelijk ook niet verkeerd.

PS5 pre order plaatsen

PS5 pre order bundel met accessoires

In Mei 2022 zagen we de eerste pre order voor de PS5 bij Nedgame. Dit ging om een PS5 bundel met daarbij een oplaadstation voor 2 DualSense controllers, Sony Pulse 3D headset en een extra PS5 controller. Dit is de ideale starter set voor de meeste Playstation 5 fanaten. Het enige wat je hier nog aan moet toevoegen zijn je favoriete PS5 games.

Playstation 5 pre order bundel met games

Naast de Playstation 5 pre order met accessoires was er ook eentje met games. Bij de Playstation 5 bundel zat de razend populaire game van Gran turisimo 7. Daarnaast zat hier uiteraard ook een extra PS5 controller bij. Deze kun je gebruiken als de andere leeg is, maar ook voor het samen gamen met vrienden. Het ia altijd leuk om te kijken wie van je vrienden je kunt verslaan.

ps5 voorraad

PlayStation 5 Kopen

Een PS5 Kopen? Eindelijk is er een tool die je makkelijk overzicht geeft van alle aanbieders.

Check de actuele laagste prijs

coolblue.nl (€549)
amazon.nl (€549,99)
mediamarkt.nl (€549,99)
Laatst bijgewerkt om: 8 augustus 2023 – 15:06