PS5 Eerste Update Download

Sony heeft onlangs de eerste bèta-update voor de PS5 uitgebracht. Deze geeft toegang tot vele nieuwe functies. De belangrijkste daarvan is een wijziging die het M2 SSD-slot eindelijk beschikbaar maakt voor gebruik. Dat zorgt voor veel hogere lees- en schrijfsnelheden, waardoor de interne opslag van de PS5 kan worden bijgewerkt en gebruikt voor de nieuwste games.

Daarnaast zijn ook enkele andere, kleinere, veranderingen doorgevoerd in de gebruikerservaring en voor het oplossen van de verwarring over het feit of de console PS4- of PS5-games aan het downloaden was. Tot deze update was het mogelijk dat de console per ongeluk oudere versies van de games afspeelde. De update zorgt ervoor dat verschillende versies apart worden weergegeven, waarbij duidelijk wordt aangegeven voor welke console de games bedoeld zijn.

Sony onthulde vorige maand het bètaprogramma voor de PS5 door geïnteresseerden aan te moedigen zich aan te melden. Zoals voor elke bèta-software geldt, geldt ook hier dat de toegang tot de nieuwe software gebeurt met een waarschuwing dat het mogelijk nog niet helemaal klaar is voor release en nog bugs kan bevatten.

SSD-opslag

De belangrijkste wijziging in de bèta-versie, de mogelijkheid om nieuwe SSD’s te kunnen gebruiken voor uitbreiding van de opslagcapaciteit, is een ingewikkeld proces. Hiervoor dient eerst de software te worden geüpdate en vervolgens dient de console fysiek te worden geopend. Instructies daarvoor zijn te vinden op de website van Sony.

Naast die wijziging werkt Sony ook het Control Center bij zodat het kan worden aangepast met besturingselementen die worden verplaatst of toegevoegd. Gebruikers kunnen tevens gemakkelijker berichten verzenden en ontvangen via de Game Base, die zich in dat Console Center bevindt.

Trofeeëntracker

Het vriendengedeelte wordt eveneens bijgewerkt. Er komt een optie om te zien hoeveel mensen online zijn. Ook zal het een verbeterde trofeeëntracker krijgen, waarmee je gemakkelijker toegang kunt krijgen tot maximaal vijf trofeeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *