PS5 controller skin

Een PS5 controller skin gebruik je voor het beschermen van je console. Hij dient niet altijd alleen voor het tegenhouden van vuil, maar soms ook voor het voorkomen van beschadigingen.

Daarnaast geeft het je in bepaalde maten ook een betere grip. En last but not least ziet je Playstation 5 controller er gewoon een stuk hipper en persoonlijker uit!

Wat is een PS5 controller skin?

De PS5 controller skin is verkrijgbaar in verschillende kleuren, motieven en prints. Op deze manier maak je het je eigen controller of je kunt PS5 controllers beter uit elkaar houden.

Er zijn namelijk ook mensen die het kopen om zo niet de “goede” controller weg te geven aan vrienden. Dit is een mythe, maar gamers blijven toch geloven in de kracht van geluk!

Daarnaast is het ook gewoon functioneel aangezien hij de controller beschermt tegen stof en krassen. Let alleen wel op dat hij enkel en alleen ontworpen is voor een originele Sony PS5 controller.

Het kan dus voorkomen dat hij op controllers van andere merken niet past. Ook is hij vaak niet geschikt voor E-sport controllers omdat daar extra knoppen of flippers aan de achterkant zitten.

Als je een originele controller hebt dan hoef je ook niet te vrezen dat de kwaliteit van de knoppen en het touchpad achteruit gaat. Fabrikanten hebben dit namelijk met uiterste precisie ontworpen

Welke soorten kun je kopen ?

Je kunt de PS5 controller skin niet alleen in verschillende kleuren bestellen, maar er zijn ook diverse prints en motieven. Wij hebben hieronder een kleine selectie met de populairste skins van dit moment voor je gemaakt.

1.  Blauwe rook

Het blauwe rook model is al jarenlang erg populair. Hij springt er ook echt wel uit als je hem op een witte PS5 controller plaatst. De witte knoppen zien er namelijk het stoerste bij dit model.

2.  Marmer zwart

Ook het model marmer zwart wordt ontzetten goed verkocht. Dit omdat er een soort van witte barsten zitten door het zwarte motief. Ook deze ziet er prachtig uit op de Playstation 5 controller wit.

3. Camouflage rood

De skin camouflage rood staat prachtig op zowel de witte als zwarte PS5 controller. Hij geeft namelijk een unieke look die we door de jaren heen niet eerder hebben gezien bij andere consoles. Normaliter heb je grijs of leger camouflage, maar dit rode model is echt hip te noemen anno 2023. Hij wordt namelijk ontzettend veel verkocht bij winkels en webshops.

Hoe bevestig je een skin?

Het monteren van de PS5 controller skin is niet zo heel moeilijk. Meestal wordt er gekozen voor hard plastic of siliconen materiaal.

Bij siliconen is het gewoon heel simpel de controller als het ware aankleden zodat hij eromheen komt te zitten. En bij het hard plastic model klik je hem er als het ware op.

Mocht er gekozen worden voor andere materialen of een andere manier van bevestigen, dan geeft de fabrikant dat aan. Vaak doen ze dit naast tekst of plaatjes ook met een video zodat je het precies kunt zien.

Korte samenvatting

Een PS5 controller skin is niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel. De meeste merken beschermen de controller namelijk tegen stof of beschadigingen.

Je moet altijd goed opletten dat je jouw controller niet laat vallen, maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Vaak is het materiaal ook nog eens goed beschermend, waardoor het ook een shock voorkomt.

Dit staat dan bij het product aangegeven. Met een shock bedoelen wij bijvoorbeel dat de chips in de controller kapot kunnen gaan door vallen.

De kans daarop met een skin om je controller heen is vele malen kleiner. Vaak is het ook duurzaam materiaal waar je jarenlang van kan genieten. 

Bovendien kost het ook niet zo heel veel en het is dus ook leuk om cadeau te doen. Daarvoor moet je wel iemand zijn of haar smaak weten.