PS5 Controller kopen

Wil jij een nieuwe PS5 controller kopen? Hier vind je direct een overzicht waar jij het goedkoopste je PS5 controller kan kopen. Je ziet direct de aanbieders met de actuele prijzen. Alle controllers zijn de officiële Playstation 5 controllers.

PlayStation 5 Controller

PlayStation 5 Controller

Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 04:07


PS5 Cosmic Red Controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 03:36

Een PS5 controller kopen, vroeg of laat zit dat er ook voor jou aan te komen. Maar wat zijn eigenlijk de verbeteringen ten op zichtte van de PS4 controller? En waar kan je ‘m het voordeligste kopen? Hier vind je alles wat jij weten moet voor jij je nieuwe PlayStation 5 controller kopen gaat.

De Originele controllers beschikken over haptische feedback ook wel Force Feedback (FF) genoemd. Dit is een speciale techniek voor trillingen waardoor je bij de les blijft tijdens het gamen. Qua speelbeleving geeft dat ook een wereld van verschil.

Wat je verwachten kan van de PS5 controller

De nieuwste variant van de PlayStation controller is de PS5 DualSense Wireless Controller. Deze PS5 controller heeft naast een totaal nieuw design ook veel nieuwe functies gekregen. En dat is alleen al reden genoeg waarom jij een PlayStation 5 controller kopen kan. Eén van die nieuwe functies zijn de adaptieve triggers en de haptische feedback die de PS5 controller herbergt. Wow dat klinkt cool. Maar wat betekent het precies? 

Eigenlijk zijn het technische benamingen van super realistische in-game trillingen en knoppen die tegendruk bieden. Op deze manier voel je bijvoorbeeld de spanning van de boog als je deze aanspant of ervaar je de ondergrond tijdens jouw favoriete racegame. Het is Sony echt gelukt om met deze innovaties de nieuwe generatie PS5 controllers jouw gaming ervaring nog realistischer te maken. Vergeet niet dat deze controller niet werkt op de PS4.

ps5 controller unpacked

Hogere kwaliteit dan voorganger

De PS5 controller is qua vorm en looks niet alleen next gen. Het gebruik van grotere en duurdere materialen speelt hierbij ook een crucialere rol. Zo is deze controller een stuk zwaarder én groter dan de PS4 controller. Dit verschil zit vooral in de handvaten. Deze units zijn echt wel steviger en groter wat je extra comfort geeft tijdens het gamen. Dat is best een ingrijpende verandering.

Helemaal als je je bedenkt hoe lang je zo’n controller vasthoudt per week. En je waarschijnlijk helemaal gewend bent aan je PS4 controller. Toch kan je het een beetje vergelijken met een auto die een betere wegligging heeft. Alle veranderingen komen een veel comfortabeler gevoel en daarmee de gameplay juist ten goede.

PlayStation 5 Controller

PlayStation 5 Controller

Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 04:07


PS5 Cosmic Red Controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 03:36

Alles wat je weten moet over de buttons, touchpad en speaker

De gebruikte toetsen hebben een mooie uplift gekregen. Zo krijg je als je een PS5 controller kopen gaat er een hele stijvolle set transparante buttons bij. Deze buttons geven een zwaardere pushback tijdens het indrukken en veren iets makkelijker mee. Hierdoor heb je het gevoel dat je sneller kan handelen.  

Het touchpad is ook gerestyled en in onze ogen is deze zo meer sophisticated. We adviseren je om je in ieder geval één ding te overwegen wanneer je een PS5 controller kopen gaat. Je de headset in eerste instantie  achterwege kan laten. De luidsprekers hebben een betere kwaliteit dan die van de PS4 variant hierdoor kan je als je ontspannen wil gamen de headset prima achterwege laten of toch kopen als je wel voor de beste in-game ervaring gaat.

Triggers to the maximun

De toetsen op de achterkant want natuurlijk de triggers heten ook getweaked. Dit heeft de PS5 controller in onze ogen veel goed gedaan. Vooral de L2 en de R2 toetsen zijn een stukje langer. Hierdoor steken ze iets meer uit. Waardoor je voor je gevoel meer feeling krijgt met de controller, de trekkracht speelt hier een extra grote rol in. Door deze toevoeging kunnen de triggers meer divers gebruikt worden. Je kan namelijk kiezen voor een kort tikje wat een andere functie kan hebben dan de trigger lang indrukken. In onze ogen echt weer een slimme verbetering!

Nieuwe kleuren die je kan kopen

Wil je een nieuwe PS5 Controller kopen? Misschien is het dan eens leuke om naar de nieuwe kleuren te kijken welke ondanks zijn uitgekomen. Dit zijn de kleuren Midnight Black en Cosmic Red die vanaf 18 juni beschikbaar zijn in Nederland. Als je overweegt de Playstation 5 controllers te kopen gebruik dan altijd de prijs vergelijker onze website zodat je altijd de juiste prijs krijgt voor de PlayStation Controller. 

USB-C en Batterij

We kunnen er meteen duidelijk over zijn: de batterij heeft z’n gehoopte upgrade niet gehad, als je 4 uur aan het gamen bent is de PS5 controller namelijk wel weer toe aan een recharge. Deze duurt als je ‘m helemaal wil opladen ook bijna 8 uur. Hiermee doet de Playstation5 controller het niet beter dan de PS4 controller. Aan de achterzijde is er plaats gemaakt voor een USB-C ingang. Super relaxed zo hoef je nooit meer te kijken welke kant van je kabeltje je gebruiken moet.

Je krijgt veel waar voor je geld als je de nieuwe PS5 controller kopen gaat. Hieronder sommen we nog even de meest verrassende specs op:

Realistischere gaming experience

Voel de in-game ervaringen optimaal door de haptische feedback;

  • Ervaar grote verschillen van weerstand in het bedienen van de adaptieve triggers.

Deel je stem

  • De PS5 controlleer beschikt over een ingebouwde microfoon;
  • Je kan de headset direct koppelen met de 3,5 mm ingang;
  • Bepaal met de sneltoets of je een stemopname wil in- of uit schakelen.

Nextgen gaming

  • Comfort, gewicht en omvang; een dikke upgrade!;
  • Laad op en speel met de ingebouwde batterij in combinatie met de USB Type-C aansluiting;
  • Door de ingebouwde bewegingssensoren ervaar je een nog soepelere gaming experience;
  • De ingebouwde luidspreker geeft een next level ervaring.

Alle kleuren waarin jij je PS5 controller kopen kan

Zoals je vast al gezien hebt kan je op dit moment de PS5 controller alleen kopen in de kleuren zwart en wit als nog even goed kijkt zie je dat de bekende kleuren van de buttons(roze, groen, blauw en gijr) zelfs zijn weggelaten. Wat weinig mensen weten is dat de controller binnenkort ook in andere kleuren te bestellen is. En dat is cool! Wat dacht je van de zwarte of grijze variant? Zo kan jij je PlayStation controller personalisen. Wat misschien nog wel vetter is dat je ook een custom PS5 controller kopen kan, hierover verder meer.   

Customized PS5 controller kopen

Als je dan toch een PS5 controller kopen gaat, kan je er ook voor kiezen om deze helemaal zelf samen te stellen. Hiermee maak je indruk op je vrienden en belangrijker nog: een controller precies zoals jij zelf wil. Natuurlijk kost het wat meer dan een normale PS5 controller maar dan heb je wel een totaal originele en custom PS5 controller, wie wil dat nou niet?

PlayStation 5 Controller

PlayStation 5 Controller

Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 04:07


PS5 Cosmic Red Controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 03:36

PlayStation 5 controller aanbiedingen

Wil jij een PlayStation 5 Controller kopen? Houdt dan de aanbiedingen in de gaten. De normale PS5 Controller prijs is 67,99 maar je merkt steeds vaker dat je de controller kan aanschaffen voor minder dan 55 euro. Ook de Black Friday deals zijn vaak erg interessant met betrekking om jou PS controller te kunnen kopen. 

In the end

Het is Sony aan alle kanten gelukt om een geslaagde nextgen controller op de markt te brengen. Eigenlijk zijn alle toevoegingen een schot in de roos. Wel hopen we dat er door een software update gesleuteld kan worden aan de levensduur van de accu. Dit staat toch wel in schril contract met de andere nieuwe features, waarmee dit puntje wel wel echt op valt. 

Veelgestelde vragen

Waar kun je een PS5 controller kopen?

Een PS5 controller kun je bijna overal wel kopen. Je kunt hem bij diverse webshops en gamewinkels kopen, maar ook steeds meer speelgoedwinkels hebben hem in hun assortiment zitten. Nu de Playstation 5 beter leverbaar is zie je ook dat de controllers beter verkocht worden. Daarom komen er ook steeds meer nieuwe kleuren bij!

Welke verschillende controllers zijn er?

De PS5 controller is verkrijgbaar van verschillende merken, maar in dit artikel hebben we het over de originele van Sony. Op dit moment is er ook nog een Sony DualSense Edge die voorlopig alleen bij Sony te verkrijgen is. Wanneer deze in de winkels komt te liggen weten wij nog niet. Deze controller kun je naar wens samen stellen en extra knoppen aan de achterkant toevoegen. 

Dit kan door middel van doppen, maar ook met flippers. Aan de achterkant heb je namelijk meestal wel een of meerdere vingers over. Dit is dan ook de reden dat ze dit aan de achterkant hebben gebouwd. Daarnaast wordt hij geleverd met een draagtas zodat je hem ook buiten de deur mee kunt nemen.

Werkt de PS5 controller ook op ene Playstation 4 ?

De PS5 controller werkt helaas niet op de Playstation 4 console. Andersom is het wel mogelijk om een PS4 controller te gebruiken op de Playstation 5. Echter mis je dan wel de haptische feedback, want daar beschikt de PS4 controller niet over.

PlayStation 5 Controller

PlayStation 5 Controller

Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 04:07


PS5 Cosmic Red Controller
Bekijk beste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 – 03:36

Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 04:07

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36
Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 04:07

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36
Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 04:07

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36
Altijd de laagste prijs? De PS5 Controller voorraad checker zet voor jou alle aanbieders op een rij.

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 04:07

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36

Check de actuele laagste prijs

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt om: 23 mei 2024 - 03:36