Ps4 controller op ps5

ps4 controller op ps5

Een ps4 controller op ps5 aansluiten?

Je zult je waarschijnlijk afvragen of je een PS4-controller ook op een PS5 kunt aansluiten. Het antwoord is, ja het is mogelijk, alleen het werkt niet met de nieuwe PS5 games. Wel met je oude collectie PS4 games, daar werkt de controller nog als van ouds. Dus ja je kunt de controller aansluiten, maar het blijft een ps4 controller voor ps4 spellen en gaat met ps5 games gaat niet werken.

Je controller pairen met je PS5

Een ps4 controller op ps5 aansluiten? Dit werkt zoals je gewend bent met de ps4. Het enige dat je hoeft te doen is de controller via het oplaadkabeltje op de PS5 aan te sluiten. Daarna kan je gelijk kiezen aan welke gebruiker je het wil koppelen. Daarna (als je genoeg batterij hebt) kun je de kabel weer loskoppelen en doorgaan met het spelen. Ga je toch een PS5 spel spelen, dan krijg je een melding “PS5-games kunnen niet worden gespeeld met de DUALSHOCK 4 controller”

En hoe zit het met ander ps4 accessoires?

Sony maakt duidelijk dat  officiële accessoires, dus niet die van Alibaba, racesturen zoals Logitech G29 Driving Force, maar ook andere officiële sticks zoals PS Move bewegingscontrollers, de PlayStation VR accessoires blijven werken en worden ondersteund met bestaande PS VR-games en nieuwe. Dus zowel ondersteund met PS5-games als PS4-games.  Meer over backwards compatible lees ons eerdere blog bericht?

Is er een hack? Met een omweg kan het!

Kan je nog de PC Remote-play? Dus de ps5 bedienen vanaf je computer scherm? Start je PS5 en schakel het beeldscherm in dat je er normaal ook mee gebruikt Sluit de ps4-controller aan op op je pc en start remote-play. Door dit te doen, kun je spelen op je normale scherm, dus je tv met 4k waar de ps5 op is aangesloten die input krijgt van de controller die weer op je pc is aangesloten. Wel moet je de pc dicht bij je ps5 hebben staan en audio wordt naar de pc geleid. Wil je dat niet, is dat ook weer op te lossen;)! First give it a try!

Hoe ps4 controller gebruiken op de ps5 video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *