PlayStation 5 inmiddels 7.8 miljoen keer verkocht

Inmiddels zijn er 7.8 miljoen PlayStations 5 verkocht (wereldwijd) en het laatste kwartaal waren dit er 3.3 miljoen blijken uit de cijfers die Sony gister presenteerde. Door de Covid-19 pandemie is de vraag naar PlayStations extreem hoog en dit samen gaand met de nieuwe release van de console blijven door voorraden voorlopig nog onder druk.

Niet alleen de PS5 word veel verkocht

Niet alleen de PS5 word momenteel veel verkocht ook de PS4 Slim en Pro gingen nog eens 1 miljoen keer over de toonbank. Wij denken natuurlijk met ze allen wie koopt dat nog? Dat zijn natuurlijk de mensen die thuiszitten door de Covid-19 uitbraak. Daarnaast zijn er nog veel goede titels te spelen en kan je natuurlijk een PlayStation 4 nu voor een mooie prijs kopen.

Wel minder games verkocht

Met een slordige 61,4 miljoen verkochte games in het laatste kwartaal krimpt de verkoop met 4 miljoen games ten opzichte van het zelfde kwartaal in 2020. Het is nog niet bekend hoeveel van de verkochte titels PS5 games waren.

En Playstation Plus?

Playstation Plus telt op het moment van uitgifte 47,6 miljoen leden. Dat zijn er 1,1 miljoen meer dan dezelfde periode vorig jaar. PlayStation Plus heb je natuurlijk nodig om online je games te kunnen spelen en is natuurlijk een goed verdienmodel voor de PlayStation Series.

Exclusieve titels verkocht

Sony zal later dit jaar komen met cijfers voor de exclusieve Playstation 5 titels. Op dit moment geven de cijfers nog geen duidelijkheid met betrekking tot de verkoop van de games.

Problemen blijven aanhouden

De PlayStation 5 voorraad problemen zullen nog tot diep in het jaar aanblijven maar voor in mei worden gelukkig verschillende drops verwacht bij onder meer Bol.com. Het positieve bericht van afgelopen week is wel dat CEO van Sony heeft aangegeven dat Sony er alles er aan doet om de tekorten dit jaar in te lopen en dat zou leuk zijn want dan kan je met de feestdagen misschien nog een leuke PS5 aanbieding scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *