Opslag PS5 sinds kort uitbreidbaar

Vanaf nu is het mogelijk om de opslagcapaciteit van de PS5 uit te breiden met een SSD-schijf. Het betreft voorlopig alleen nog een bètaversie van de softwareupdate voor de PS5 console die alleen voor testgebruikers wordt vrijgegeven. Daarmee is het mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden met een geschikte M.2 SSD. M.2 is een standaard waarmee computers met die opslagapparaten kunnen communiceren. Na het updaten van de software dient de gebruiker zelf fysiek het apparaat te openen en zo’n SSD in de uitbreidingssleuf van de console te plaatsen. Deze is via het zijpaneel aan de zijkant van de PS5 te benaderen. Een uitgebreide handleiding hiervoor staat op de website van Sony.

Zodra deze update door de bètatesters is getest en waar nodig is verbeterd, zal de update voor alle PS5-gebruikers beschikbaar komen.

Minimumeisen

Aan de te gebruiken SSD’s zijn wel een aantal minimumeisen gesteld. Dit betreft onder andere de afmetingen en de technische specificaties. De capaciteit van de SSD moet ergens tussen de 250GB en 4TB liggen en de schijf moet zijn uitgerust met heatsink. Als minimale leessnelheid beveelt Sony 5500 KM/s aan, maar dat is geen vereiste. Sony garandeert overigens niet dat alle M.2 SSD’s goed met de PS5 of de gebruikte PS5 games zullen werken.

Grotere games

Standaard is de PS5 uitgerust met een 825 GB SSD-schijf. Daarvan wordt 158 GB door het systeem gebruikt, dus blijft er 667 GB over voor de opslag van de games. Voor de oude PS4-games was het wel al mogelijk om een externe harde schijf via USB te gebruiken.

De meeste PS5 games hebben een opslagcapaciteit van minimaal 40 GB nodig. De nieuwste games vragen zelfs vaak nog veel meer. Zo gebruikt de nieuwste Call of Duty bijvoorbeeld zelfs 133 GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *