Nieuwe PS5 Console is lichter

ps5-playstation-5

Onlangs is er een nieuwe versie van de PS5 op de markt verschenen en deze is aanmerkelijk lichter dan de huidige PS5 console.

Deze nieuwe console is uitgebracht in Japan en kwa uiterlijk is het vrijwel identiek aan de huidige versie. Het grote verschil zit hem in het gewicht: de nieuwe PS5 is maar liefst 300 gram minder zwaar. De nieuwe PS5 weegt 3,6 kg, vergeleken met de 3,9 kg van de vorige digitale editie. De rest, zowel de afmetingen van de PS5 console als de functionaliteit, is ongewijzigd gebleven.

De enige voor de hand liggende wijziging ten opzichte van de normale versie van de console is een wijziging in de verticale standaard, die nodig is om de console rechtop te kunnen laten staan. Die moet worden vastgeschroefd, maar waar je daarvoor de huidige versie een munt of schroevendraaier voor nodig had, kun je bij de nieuwe versie gewoon met de hand vastdraaien.

PS5 update

PS5 uitverkoop

Volgens de berichtgevingen vanuit Japan gaat de nieuwe console direct in de uitverkoop, en dat terwijl deze nog op de markt moet verschijnen. Eerder werd een releasedatum van 20 juli aangegeven, maar die is blijkbaar niet gehaald.

Op dit moment is er ook nog niks bekendgemaakt over waardoor de nieuwe PS5 zoveel lichter is dan zijn voorgangers. Verwacht wordt dat dit binnenkort wel zal worden onthuld.

PS5 voorraad

Er zijn nog steeds veel fans wanhopig op zoek naar een PS5, maar zoals bekend kan Sony nog steeds de vraag naar nieuwe PS5 consoles niet aan. Vindt er ergens wel een levering van nieuwe PS5 consoles plaats, dan is het binnen enkele minuten weer uitverkocht. Door het wereldwijde chiptekort hebben alle fabrikanten leveringsproblemen, van auto’s tot consoles. Daarbij wordt het ook nog eens bemoeilijkt door een groot aantal wederverkopers die direct een groot aantal nieuwe consoles kopen en tegen hoge prijzen doorverkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *