Gerucht: FromSoftware werkt aan Souls-achtige game die exclusief naar PS5 komt

fromsoftware

Er gaan geruchten dat FromSoftware, de ontwikkelaar van onder meer de Dark Souls-games, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice, zou werken aan een Souls-achtige game die exclusief voor de PS5 console beschikbaar zal komen. Dat meldt althans game-journalist Nick Baker, die al vaker vroegtijdig over een game release berichtte. Tot nu toe bleek dat altijd correct.

Nick Baker, beter bekend als Shpeshal Nick, meldt op zijn Twitter-account dat hij volgende week dit gerucht wilde publiceren. Dat deed hij als reactie op een bericht op Twitter van een andere games. Die kwam met deze informatie naar buiten en wees daarbij Baker aan als bron. Volgens dat account zou het gaan om een Souls-achtige game. Daarbij zou het niet gaan om de opvolger van het originele Bloodborne. Op dat account werd als vermoedelijke releasedatum voor deze nog onbekende Souls-game ergens in 2022 of 2023 genoemd. 

dark souls fromsoftware

PS5 exclusive

Baker bevestigd dat hij heeft gehoord dat FromSoftware een nieuwe game exclusief voor de PS5 maakt. Hij geeft daarbij echter niet aan wat zijn bron voor die informatie is. Eerder dit jaar, ergens in maart, meldde hij al op Twitter dat FromSoftware volgens hem geen Xbox-exclusive zou maken. Hij laat het nog enigszins in het midden of het gaat om een game dat alleen voor de PS5 uitkomt, of dat de game niet uitkomt voor de Xbox. In dat laatste geval zou het dus nog wel uit kunnen komen voor bijvoorbeeld de PC.

Accurate informatie

Baker is medeoprichter van de Xbox Era-podcast. Hij bracht in het verleden wel vaker informatie naar buiten dat accuraat of in ieder geval grotendeels accuraat was. In juni berichtte hij nog dat nog dit jaar Ghosts of Ikishima als uitbreiding zou komen. Dat blijkt nu op 20 augustus te zijn gebeurd als onderdeel van Ghost of Tsushima: Director’s Cut en als uitbreiding van de basisgame.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *