FIFA 23 krijgt crossplay en word free-to-play (F2P)

FIFA 22 moet nog uitkomen maar FIFA 23 gaat de eerste echte grote verandering brengen na zoveel jaar en het beste nieuws de game wordt helemaal gratis. EA heeft aangekondigd dat FIFA 23 F2P word voor iedereen. Dit houd in dat de game gratis te downloaden is en te spelen is. Verder zullen er extra items gekocht kunnen worden in de game. Dit zullen waarschijnlijk het offline gedeelte zijn van de game.

PES 2022 word eFootball

We hadden het afgelopen weken in het nieuws al gezien. De grote FIFA concurrent gaat ze naam wijzigen naar eFootball en gaat zo proberen weer de concurrentie aan te gaan met FIFA. Welke volgens kenners de laatste jaren gewoon veel beter is dan PES (sorry voor alle PES fanaten maar helaas is het zo).

Wij verwachten overigens niet dat de naam van FIFA gaat veranderen. Maar mogelijk krijgt de game de naam FIFA Online 23. Of iets in het kader van FIFA O23. We gaan het meemaken, maar het eind van hardcopy verkopen lijkt na FIFA 22 toch nu echt in zicht.

EA probeert Konami een stap voor te zijn

Natuurlijk hadden we dit antwoord kunnen verwachten van FIFA wat bij verschillende type games zie je steeds meer F2P element terugkomen online en voor de offline content moet er worden betaald. Ook zie je steeds meer DLC’s toegevoegd worden aan de verschillende F2P games.

Crossplatform voor FIFA 23

Voor de gameplay zal het bovenstaande weinig uitmaken maar met de toevoeging van crossplay (spelen tussen PS/XBOX of PC) gaat wel een hoop veranderen voor gamers en zeker de competitieve gamers. Want de concurrentie word nu 2 a 3x zo groot en heb je nu de keuze om te kiezen voor een Xbox Series X / S of voor een PlayStation 5.

Al met al moeten we nog ruim een jaar wachten op FIFA 23 maar wij vonden dat we deze informatie zeker alvast met jullie moesten delen. Fijne dag en Game-on!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *