Einde PS5 voorraad tekort relatief nabij

PS5 set

PS5 voorraadtekort helemaal opgelost

Zoals Sony onlangs nog aangaf zullen de tekorten van de PlayStation 5 nog wel tot in de loop van 2022 kunnen duren, maar mogelijk gloort er hoop aan de horizon en zijn er binnenkort mogelijk nieuwe voorraden.

Sony maakte onlangs bekend dat de PS5 tot 2022 schaars zal blijven.

Sony-cfo Hiroki Totoki liet weten dat de fabrikant niet verwacht dat de vraag naar deze nieuwe next-gen game console dit jaar zal afnemen.

Sinds de lancering in november 2020 is de PS5 nagenoeg niet op voorraad geweest. Nieuwe leveringen zijn doorgaans binnen een paar minuten alweer uitverkocht.

Meer vraag dan aanbod

Totoki liet weten dat hij denkt dat de vraag dit jaar niet zal afnemen en ze ook in 2022 nog meer vraag dan aanbod zullen hebben, zelfs als er veel meer PS5-consoles zullen worden geproduceerd.

Hij meldde bovendien dat het onwaarschijnlijk is dat de voorraadproblemen binnenkort opgelost zullen worden.

Nieuwe voorraad

Grote bedrijven als Bol.com en CoolBlue hebben in mei en juni veel nieuwe drops gehad, maar die zijn ook direct weer uitverkocht. Toch zijn deze aantallen een structurele verhoging.

Beide bedrijven adviseren daarom om je in de schrijven voor een notificatie, zodat je vroegtijdig op de hoogte wordt gesteld als er weer nieuwe voorraad op komst is.

MediaMarkt zal naar alle waarschijnlijkheid vanwege alle openstaande orders pas in juli weer losse PS5-consoles aan te kunnen bieden.

Herontwerp van de PS5

Totoki zei tevens dat Sony druk is met het zoeken naar verschillende oplossingen voor het wereldwijde tekort aan hardwarecomponenten.

Ze kijken onder andere naar alternatieve hardware en alternatieve leveranciers. Via een herontwerp van de hardware kan Sony voldoen aan de vraag.

Er zouden al plannen zijn voor de productie van de opnieuw ontworpen PS5. Hiermee hoopt de fabrikant de tekorten in 2021 weg te werken.

PS5 voorraadchecker

Toch blijft het gebeuren dat volgers het lukt om een PS5 te bemachtigen. Van mensen die hun pre-order niet komen afhalen wordt de PS5 dan vaak vervolgens aangeboden op de markt.  

Er snel bij zijn is dan noodzakelijk. Dit kan via onze PS5-Checker.  Hiermee wordt je per minuut op de hoogte gebracht over de huidige PS5 voorraad bij alle webshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *