PS5: 10 miljoen keer verkocht

Unboxing PS5

Ondanks productieproblemen, waar Sony al sinds de introductie mee te kampen heeft, is de PS5 al tien miljoen keer over de toonbank gegaan.

Hiermee is de PlayStation 5 de snelst verkopende spelcomputer van Sony ooit, met het bedrijf.

De PS5 wordt sinds november 2020 door Sony verkocht. Door diverse productieproblemen is deze next-gen console nog steeds vrijwel niet leverbaar via de winkels en webshops. Toch heeft Sony er inmiddels al meer dan tien miljoen weten te verkopen.

ps5

Prioriteiten

Jim Ryan, directeur van Sony Interactive Entertainment, laat weten dat het bedrijf er alles aan doet om met de unieke uitdagingen die de industrie treft op de best mogelijke manier om te gaan.

Als vrij snel na de introductie in november 2020 zijn er leveringsproblemen ontstaan, mede veroorzaakt door de aanhoudende wereldwijde chiptekort. Daardoor is het ook nu nog steeds lastig om nieuwe consoles te produceren.

Ryan laat echter weten dat het uitbreiden van het aanbod hun topprioriteit is. Door de aanhoudende wereldwijde coronapandemie en de tekorten aan grondstoffen, zoals de chiptekorten, is en blijft het echter lastig om voldoende grondstoffen te krijgen om aan de enorme wereldwijde vraag naar de nieuwe next-gen PS5 console te kunnen voldoen.

PS5 games

In april 2020 waren er wereldwijd al ruim 7,8 miljoen PS5 consoles verkocht. Sinds mei dit jaar zijn er dus alweer meer dan 2 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Naast de verkoopcijfers van de PS5, heeft Sony ook bekend gemaakt hoe vaak de diverse games zijn verkocht. Spider-Man: Miles Morales is tot nu toe ruim 6,5 miljoen keer verkocht. Ratchet & Clank: Rift Apart is sinds 11 juni, toen het op de markt kwam, ruim 1,1 miljoen keer verkocht.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *