27 augustus 2021: Update artikel over stand van PS5 voorraad in NL

Ben jij net als vele andere gamers al lang op zoek naar een PlayStation 5 en vis jij, net als zovelen, telkens achter het net? Dan is er nu goed nieuws te melden, want de kans dat jij nog dit jaar je eigen PS5 kunt bemachtigen is een stuk groter geworden. Onlangs heeft Sony namelijk bekend gemaakt dat het de productie van de PS5 console flink zal opschroeven.

Sony kan niet aan de enorme vraag van de uitermate populaire PS5 console voldoen. Dat heeft puur met de productiecapaciteit van de elektronicagigant te maken. Er zijn genoeg fabrieken, na wat corona-problemen is er ook weer genoeg mankracht, maar er is een tekort aan grondstoffen. Er zijn simpelweg niet voldoende chipsets voor de PS5 om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar, nu is er eindelijk goed nieuws.

Sony koopt grote lading chipsets voor PS5

Niet alleen Sony, maar ook fabrikanten van auto’s, smartphones, laptops en andere apparatuur hebben er flink last van. Ze kunnen simpelweg niet genoeg produceren, omdat er wereldwijd niet voldoende chips zijn. Ook Sony heeft daar last van en kan niet voldoende chipsets voor de PS5 krijgen. De PS5 voorraad kan daarom maar sporadisch worden aangevuld.

Daar komt nu verandering in. Sony heeft bij monde van Hiroki Totoki, CFO van het bedrijf, bekend gemaakt dat het genoeg chipsets heeft kunnen bemachtigen om de verkoopdoelen voor de PS5 dit fiscale jaar te kunnen gaan halen.

In het gehele fiscale jaar, dat loopt van 1 april 2021 tot 31 maart 2022, wil Sony 14,8 miljoen exemplaren van de PS5. Dat betekent dat er nog 12,5 miljoenen PS5 consoles moeten worden verkocht. Volgens het bedrijf hebben ze nu voldoende chipsets en andere componenten om dat mogelijk te maken. De verwachting is dan ook dat de komende tijd de PS5 weer beter verkrijgbaar gaat zijn. Kijk regelmatig op onze PS5 Voorraad Checker voor de actuele PS5 voorraad bij diverse retailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *